Po rietenų dėl automobiliais užgrūstų kiemų – atsakas: lopšelis-darželis aikštelės neatvers

Baltijos prospekte daugiabučių gyventojai piktinasi, esą šalia esantis lopšelis-darželis turi didelę stovėjimo aikštelę, tačiau draudžia joje vaikų tėvams statyti mašinas. Automobiliai paliekami daugiabučių kiemuose, o tada jau gyventojai negali rasti vietos, kur galėtų palikti savo transporto priemonę.

Pikti ir tėvai, ir gyventojai

Daugelis darželių ir kitų ugdymo įstaigų neleidžia įvažiuoti į jų teritorijas.

Tokia pat tvarka galioja ir darželyje „Želmenėlis“. Ties įvaža į aikštelę pasitinka ženklas, kuris draudžia įvažiuoti tiems, kurie nėra šios įstaigos aptarnaujantis personalas.

Problemos išspręsti nepavyksta jau ilgą laiką. Pasak „Želmenėlio“ direktorės Laimos Sireikienės, gyventojų skundai gaunami ne pirmus metus.

„Ne pirmas kartas, kai gauname skundų, kad atvažiuojantys pasiimti vaikų tėvai palieka savo automobilius daugiabučių kiemuose, ir čia atsiranda vietų stygius. O ženklas, draudžiantis įvažiuoti į darželio teritoriją, jau yra maždaug 30 metų, jį pastatė ne darželio administracija, o savivaldybė“, – neslėpė L. Sireikienė.

Teritorija skirta vaikams, ir mes privalome užtikrinti jos saugumą.

Kaip pasakojo direktorė, anksčiau tėvams buvo leidžiama trumpam palikti automobilius darželio aikštelėje ir nepaisant ženklų, tačiau patys tėvai pradėjo reikšti pretenzijas, kad ne visi vairuotojai atsakingai laikosi Kelių eismo taisyklių.

„Nusprendėme nebeleisti tėvams įvažiuoti į teritoriją, kadangi buvo viršijamas greitis, o netvarkingai paliekami automobiliai trukdė net šaligatviu praeiti tiek darbuotojams, tiek vaikams“, – aiškino vadovė.

Svarbiausias – vaikų saugumas

Kaip teigė L. Sireikienė, jos ir kitų darbuotojų pareiga pasirūpinti, kad vaikams darželyje nekiltų jokios grėsmės.

„Teritorija skirta vaikams, ir mes privalome užtikrinti jos saugumą. Vaikams išėjus į lauką, vartai privalo būti uždaryti, negalime žinoti, ar koks šuo be pavadėlio neįbėgs ir ar pats vaikas, palikus atvertus vartus, neišeis už teritorijos ribų. Mes neturime darbuotojo, kuris stebėtų, ar vartai visada uždaryti“, – sakė direktorė.

Darbuotojų mašinos stovi

Vadovė pabrėžė, kad neretai iš gyventojų sulaukia pasipiktinimo ir dėl to, kad darbuotojams leidžiama palikti automobilius darželio aikštelėje.

„Į teritoriją įvažiuoti gali aptarnaujantis personalas ir pedagogai, kadangi jie taip pat yra aptarnaujantis personalas. Tai išsiaiškinome bendraudami su profesinės sąjungos atstovais. Tačiau yra ir dalis darbuotojų, kurie savo automobilius palieka prekybos centrų aikštelėse ir į darbą ateina pėsčiomis“, – paaiškino L. Sireikienė.

Pasak vadovės, daug metų besitęsiantys nesutarimai su gyventojais bandomi spręsti įvairiais būdais ieškant kompromisų.

Pavyzdžiui, darželyje vykstant šventėms tėvų prašoma atvykti pėsčiomis ar viešuoju transportu, kad daugiabučių kiemai nebūtų užstatomi tėvų automobiliais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Blondinė

Blondinė portretas
Eidavau i mokyklą 40 min pesciom kasdien bet kokiu oru, autobusas joks neveždavo. Ir nieko.. Darželiai daugumai šalia namų, 10-15 min kelio pėsčiom, bet pyplius būtina nuvežti, jei galima būtų, tai ir į grupę tiesiai. Vedėjai, nereik veidmainiauti, kad per šventes prašo ateit pėsčiom, nes vaikai su kostiumais, su papildomais daiktais, tada auto kaip tik ir prireikia.

Rita

Rita portretas
Mūsų darželyje ryte leidžia įvažiuoti, po pietų - ne! Pilnas kiemas vaikų, ko te lįsti! Greičio tėveliai irgi nepaiso, lekia, o kur lekia..teisingai pastebėjo, kad galėtų ir į 2 a įvažiuotų...

Laima

Laima portretas
Zenkla ir Liepaites darzelis turi, bet vedeja kiekviena ryta atsidaro vartus ir ivaziuoja. Tai kur ta cia....mm
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių