Teatro aikštėje – ugniagesių gelbėtojų šventė

Šiandien uostamiesčio Teatro aikštėje – šurmulys. Čia susirinkę klaipėdiečiai ir garbūs miesto svečiai švenčia šv. Florijono dieną – ugniagesių gelbėtojų profesinę šventę.

Prie simuliacinio dūmų konteinerio, nedidelio gaisro židinio gesinimo gesintuvu, ugniagesio uniformos matavimosi, ugniagesių automobilio ir kitokios įvairios technikos driekiasi ilgos eilės žmonių.

Ypač mažųjų dėmesį atkreipia po šventę vaikštantis bebriukas Ugnius, kuris visus praeivius kviečia pasidaryti bendrą nuotrauką.

Ugniagesiai gelbėtojai, kurių apstu kiekvienoje palapinėje, dalijasi gyventojams aktualia informacija, atsako į rūpimus klausimus bei kviečia išbandyti įvairias čia siūlomas veiklas.

Galbūt kai kam ši diena, anot ugniagesių, yra proga susimąstyti apie ugniagesio profesijos pasirinkimą.

Prie Klaipėdos dramos teatro pastato vyko ir iškilminga šios šventės dalis, kurią vedė aktorius Jonas Baranauskas.

Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai iškėlė Lietuvos trispalvę, o Karinių jūrų pajėgų orkestras tuo metu atliko Lietuvos himną.

Pasibaigus himnui, tylos minute buvo pagerbti tarnybos metu žuvę ugniagesiai gelbėtojai, ugniagesių bendruomenės nariai, taip pat Ukrainos ir visos Europos ugniagesiai.

I. Kiseliovaitės nuotr.

Po to vyko priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos pareigūnų apdovanojimų ceremonija, kurioje dalyvavo garbūs svečiai.

Sveikinimo žodžius tarė ir gražios šventės, ištvermės bei sėkmės ugniagesiams palinkėjo Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė.

Anot jos, ugniagesiai kasmet ženkliai prisideda, kad įvairioms nelaimėms užkirstų kelią. Be to, ugniagesių darbas svarbus ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautiniu lygiu.

Tokių misijų kaip pernai, kai Lietuvos ugniagesiai gelbėtojai vyko padėti nuo žemės drebėjimo nukentėjusiai Turkijai, pasak G. Balčytytės, ateityje bus ir daugiau.

Apdovanojimams pasibaigus, šventės dalyviai toliau mėgaujasi švente, bendraudami su ugniagesiais, kurie dalijasi naudinga informacija apie pasirengimą ekstremaliosioms situacijoms, kaip pasiruošti išvykimo krepšį ir aptaria daug kitų svarbių temų.

Renginys šiandien Teatro aikštėje vyks iki 15 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pakrante

Pakrante portretas
Tikrai pagarba mūsų gelbėtojams,su švente !

Senukas

Senukas portretas
Buvau, mačiau, nauja technika, EU gerai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių