Neringos skvere – techninė darbų pertrauka

Neringos skvere šiuo metu nevyksta remonto darbai. Kaip įprastai, žiemą daroma techninė darbų pertrauka, tad darbai bus tęsiami veikiausiai kovą arba, atsižvelgus į orų prognozes, vasarį.

Darbai šiame skvere prasidėjo 2022-aisiais. Čia gyvenantys klaipėdiečiai jau pastebėjo tam tikrus pokyčius – įrengtus ir veikiančius apšvietimo stulpus, tvarkingą pėsčiųjų ir dviračių taką.

Tačiau atnaujinta dar tikrai ne viskas, yra ir sulaužytų senų suoliukų, grafičiais aprašinėtų ir šiukšlių perpildytų šiukšliadėžių, apgadinta vaikų žaidimų aikštelės įranga. Kad darbai dar nebaigti, byloja ir vis dar stovinti darbams atlikti reikalinga įranga.

Dalis klaipėdiečių juokauja, neva Neringos skvero atnaujinimas gali užtrukti, kiek ir Vingio pasažo tvarkymas. Bet kol kas su jokiais iššūkiais nesusiduriama, darbai vyksta sklandžiai.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė sakė, kad rangos darbai atliekami dviem etapais, pirmasis jau užbaigtas.

Žiemą Neringos skvere remonto darbai nevyksta.

„Žiemą Neringos skvere remonto darbai nevyksta. Jei bus tinkami orai, rangovas darbus pradės vykdyti vasario pabaigoje. Pirmojo etapo padaryti darbai: jungčių šviestuvams montavimas, drenažo ir lietaus nuotekų įrengimo darbai, pėsčiųjų ir dviračių takų paruošiamieji darbai, naujų takų ir aikščių įrengimas. Antrojo etapo darbai: krepšinio, tinklinio ir vaikų žaidimų aikštelių įrengimas, mažosios architektūros įrengimas, dviračių tako darbų užbaigimas“, – vardijo I. Kubilienė.

Pastebima, kad vienos betoninės šiukšliadėžės – perpildytos atliekų, o kitos – visiškai tuščios. I. Kubilienės teigimu, veikiausiai šias šiukšliadėžes pripildo patys gyventojai, nešdami atliekas iš namų.

„Pasitaiko, kai į šiukšliadėžes maisto atliekas meta gyventojai iš daugiabučių. Rūšiuojamos atliekos, tokios kaip plastmasinės talpos, turėtų būti metamos į tam skirtus konteinerius“, – priminė I. Kubilienė.

Už tvarką pietinėje miesto dalyje atsakingi „Klaipėdos želdiniai“. Tad jie atsako ir už šalia tako esančių šiukšliadėžių ištuštinimą.

Viso Neringos skvero atnaujinimo projekto vertė – 2,6 mln. eurų, darbų rangovas – bendrovė „VVARFF“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių