Aktyvusis stilius: derinti tai, kas atrodo nesuderinama

  • Teksto dydis:

Kedai prie klasikinio kostiumo? O gal aukštakulniai prie sportinių šortų? Dar neseniai toks derinys būtų vertęs kilstelėti antakius, tačiau šiandien, dinamiškam gyvenimo būdui trinant ribas, griežtą aprangos kodą keičia laisvė eksperimentuoti.

Būti pasiruošus viskam

Nutirpusiam sniegui vis drąsiau prognozuojant pavasarį, stilistė Emilija Viskontaitė kviečia šokti į ryškiausius savo sportinius batelius ir, derinant juos prie klasikinio kostiumo ar dalykinės suknelės, susikurti išskirtinį ir modernų įvaizdį.

Pasak jos, pakylėtas aktyvusis stilius (angl. elevated activewear) leis naujai pažvelgti į savo spintą ir jaustis stilingai ir patogiai, nepriklausomai nuo to, kur nuves kasdieniai reikalai.

Elevated activewear yra mados tendencija, padiktuota dinamiško gyvenimo būdo – įsivaizduokite aprangą, su kuria gerai jausitės ir ryte eidami į jogos treniruotę, ir darbo susitikime po jos, ir pasimatyme vakare. Šį pavasarį drąsiai derinkite funkcionalumą su elegancija ir neabejotinai būsite pasiruošę viskam“, – sako stilistė, pakylėto aktyviojo stiliaus derinį sukūrusi iš Kauno „Akropolio“ parduotuvių asortimento.

V. Jokubausko nuotr.

Ryškėjanti tendencija

Pasak stilistės, tendencija derinti klasikinius ir sportinius akcentus mados pasaulyje pastebima jau kurį laiką. Vis daugiau mados namų savo kolekcijose jungia funkcionalumą ir eleganciją, nieko nebestebina tokių drabužių kaip tamprės, sportiniai šortai ar kedai pakylėjimas iki aukštosios mados podiumų.

„Skirtingų stilių persipynimas yra viena aktualiausių šiandienos tendencijų ir su kiekvienu sezonu ji tampa vis ryškesnė: jei pažiūrėsime į naujausias dizainerių kolekcijas, matysime, kad, pavyzdžiui, sportiniai šortai ten derinami su aukštakulniais. Tai, kas dar neseniai atrodė nesuderinama, dabar tampa priimtina“, – pastebi ji.

Stilistės kurtame derinyje užtrauktuku susegama sportinė palaidinė dėvima su klasikiniais marškiniais, o laisvo silueto dirbtinės odos kelnės derinamos prie sportinių batelių. Įvaizdį užbaigia kepuraitė su snapeliu ir bomberis.

„Elevated activewear įvaizdis – tai klasikinių drabužių derinys, paįvairintas sportiniais elementais. Kurdama įvaizdį siekiau iš šių dviejų stilių elementų sukurti šiuolaikišką, miesto ritmu gyvenančiai asmenybei tinkantį derinį“, – pasakoja ji.

Drąsa ir vaizduotė

Pasak E. Viskontaitės, pakylėtas aktyvusis stilius alsuoja drąsa ir veržlumu, tad ir jį kuriant svarbu nebijoti eksperimentuoti, imtis drąsių sprendimų, pamėginti derinti net ir tai, kas atrodo nesuderinama.

Paraginčiau į įvaizdžio kūrimą pažiūrėti kaip į kūrybiškumo lavinimo eksperimentą, pasimėgauti procesu, pažaisti.

„Jokių griežtų taisyklių čia nebrėžčiau: priešingai, paraginčiau pažiūrėti į įvaizdžio kūrimą kaip į kūrybiškumo lavinimo eksperimentą, pasimėgauti procesu, pažaisti“, – ragina ji.

Stilistė taip pat siūlo nebijoti ir priešingų, net radikaliai skirtingų tekstūrų: blizgių sintetinių sportinių audinių derinių su vilna, džinsu, oda.

„Gera mintis gali būti derinti spalvų pustonius: žalia, melsva, šviesiai ruda – tai artimos, vienos paletės spalvos, kurios suteiks įvaizdžiui vientisumo ir harmonijos“, – sako E. Viskontaitė.

Ji pataria vengti tik vieno dalyko – itin ryškių, didelių prekės ženklų logotipų, kurie kartais būdingi sportiniams drabužiams.

Sluoksniai ir akcentai

Pasak E. Viskontaitės, šis stilius ne tik suteiks galimybę paįvairinti klasikinius derinius patogiais aksesuarais, bet ir nupūsti dulkes nuo prašmatnių drabužių, kuriuos apsivilkti proga pasitaiko itin retai.

„Sportiniai bateliai, tamprės ar kepuraitė su snapeliu gali padėti prigesinti labai puošnius vakarinius drabužius. Vietoj to, kad jie dulkėtų spintoje, laukdami tos vienos progos per kelerius metus, šie drabužiai gali tapti mūsų kasdienio įvaizdžio puošmena“, – siūlo stilistė.

E. Viskontaitės teigimu, pakylėtas aktyvusis įvaizdis puikiai dera su drabužių sluoksniavimu, o šis, savo ruožtu, yra puikus pasirinkimas vyraujant permainingiems pavasario orams: „paltą jau norisi nusimesti, apsivilkti ką nors lengvesnio, o kad nesušaltume, galime pažaisti su skirtingais sluoksniais“.

Tiems, kam nedrąsu nerti į radikalius stiliaus eksperimentus, stilistė siūlo prie klasikinės aprangos tiesiog išsirinkti ryškius sportinius batelius: toks akcentas ne tik suteiks įvaizdžiui lengvumo, bet ir taps pirmuoju žingsniu link naujo stiliaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

WW

WW portretas
Atrodo,kaip is skuduryno islinde! Nei cia mada nei cia stilius - misraine, baisu ziureti!

Rimantas V.

Rimantas V. portretas
Daug ką galima pavadinti stiliumi. Kadaise, prieš kelis dešimtmečius. medžių pavėsyje esančiame Roštkala miestelyje, su išaustais originaliais kilimais technologiniam trypimui ant šaligatvių, ant Šachdara upės Pietų Pamyre kranto, žiūrime - vaikšto sau už parankių po kelias išdidžios gražios tokios šviesiaplaukės vietinės paauglės šugnonės, užsimovusios vyriškas šviesiai žydras flanelines apatines kelnes "kalisonus" stipriai išdubusiais, kaip ir priklauso, keliais ir nukarusiais klynais su baltomis sagomis.. Atsargiai paklausėme suaugusių, kas čia per papročiai? Pasirodo, per klaidą atvežė į krautuvę kažkokį didelį berniukiškų kalisonų kiekį, nebuvo jų kur dėti, o mergaitės susikūrė iš jų sau MADĄ. Niekur kitur nematytą

Violeta

Violeta portretas
Į kedus negaliu net žiūrėti.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių