Keista užeiga neatsigina smalsuolių

  • Teksto dydis:

Sienos ir lubos padengtos popieriaus skiautėmis. Užkąsti čia galima ranka rašytų raštelių apsupty. Įsikūrusi strategiškai geroje vietoje – Budapešto centre, vos keli žingsniai nuo Dunojaus upės, užeiga turistus traukia ne tik tuo.

„Ši vieta ypatinga, nes tvyro laisvė – net riešutų lukštus galima mesti tiesiai ant žemės, tam ir pakloti šiaudai. Be to, sienos nukabinėtos lapeliais – visi lankytojai gali palikti raštelius kitiems“, – kalbėjo užeigos šeimininkas Gaboras Kesztehelyi.

Rašteliuose dažniausiai įrašai apie gerus laikus, rekomendacijos, ką valgyti, ar iš kur svečiai atvyko, net ir politinės žinutės. O iš pradžių vietoj raštelių, čia kabėjo svečių vizitinės kortelės, netgi įvairių šalių banknotai. Tiesa, daug kas vidun užeina vien įsiamžinti ar paspoksoti.

„Visi čia plūsta su telefonais ir fotoaparatais. Kai kurie užsuka tik nufilmuoti interjerą, net nenori pasėdėti, tik nufilmuoti ir palikti užrašą, nieko net nevalgę“, – šnekėjo užeigos šeimininkas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Didžiąją dalį klientų sudaro turistai, ieškantys vietinio skonio: valgiaraštyje dominuoja vengrų patiekalai, bet turistai patys pripažįsta, kad ateina čia labiausiai ne dėl maisto, o keistos atmosferos.

Visi čia plūsta su telefonais ir fotoaparatais.

„Šaunu, kad ant sienų visur aplinkui apstu užrašų, mažų popierėlių. Neteko matyti niekur kitur, juolab Italijoje, iš kur atvykau“, – teigė italė turistė Ginerva de Santis.

Užeiga neišleidžia nė cento reklamai. Pasikliauja geriausia reklama – iš lūpų į lūpas, kurią skleidžia čia pabuvę lankytojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuo urviniu

Nuo urviniu portretas
laiku zmonija nepazenge! Svarbu tik rasti ola,kad ten laisvai pri6ikti ir pirstu isiamzinti ant sienos.

Orbanistu

Orbanistu portretas
Suvaikejimas

tiems

tiems portretas
kuriems patinka savartynai, tai labai tinkama vieta pasiknisti ir savo siuksles palikti
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių