I. Šimonytė: gynybos fondo projektą planuojama pateikti per kelias savaites

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad Finansų ministerija planuojamo steigti specialaus fondo įstatymo projektą dėl tvaresnio gynybos finansavimo planuoja pateikti artimiausiomis savaitėmis.

„Finansų ministerija, mano žiniomis, jau yra kažkur prie finalinės stadijos, galbūt kitą savaitę galės tą (gynybos – BNS) fondo įstatymo projektą ir pateikti institucijoms derinti. Manau, kad čia kelių savaičių klausimas“, – žurnalistams Klaipėdoje penktadienį sakė premjerė.

Apie specialaus fondo gynybai steigimą I. Šimonytė pranešė balandžio viduryje. Jame būtų kaupiamos lėšos gynybai iš didesnių mokesčių, į jį taip pat galėtų aukoti gyventojai ar verslas.

I. Šimonytė nedetalizavo, kada Vyriausybė pateiks konkrečius pasiūlymus dėl papildomų lėšų šaltinių gynybai, tačiau kalbėjo, kad juos būtina priimti iki birželio pabaigos – baigiantis parlamento pavasario sesijai.

„Tai tikrai mes tų terminų laikysimės ir pasiūlymus Seimui pateiksime tinkamu metu, kad jie būtų spėti priimti iki sesijos pabaigos“, – sakė ministrė pirmininkė.

Gynybos finansavimą politikai nori didinti iki 3 proc. bendrojo vidaus produkto, siekiant kariuomenėje greičiau kurti diviziją, iki 2027 metų priimti Lietuvoje Vokietijos brigadą ir pasirengti visuotiniam šaukimui.

Premjerė anksčiau yra sakiusi, kad politikai ir socialiniai partneriai artėja prie susitarimo dėl kelių šaltinių didinti finansavimą gynybai, tarp jų – didesnio pelno mokesčio tarifo. Ji vėliau įvardijo, kad galimos diskusijos dėl šio mokesčio didinimo 1,5 ar 2 procentiniais punktais. 

Tarp siūlymų taip pat gali atsirasti didesnis gyventojų pajamų mokesčio tarifas savarankiškai dirbantiesiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ingrida,

Ingrida, portretas
konfiskuokite naktiniu "lenktynininku bolidus"! Uz juos surinksite tankams,o mes,is dekingumo,sumesim Jums asmeniskai! Va ir projektas! Tiesa,dalis policininku liks be asmeniniu auto. Bet,ginti krasta - tinka ir pestute!

ygaga!!! ygaga!!!

ygaga!!! ygaga!!! portretas
jus mokesit sunauja!!!

padidins pelno mokesti

padidins pelno mokesti portretas
2% kainos isaugs 16%
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių