G. Landsbergis įvertino Minsko kaltinimus Lietuvai: tai hibridinė veikla

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis Baltarusijos režimo pareiškimus apie neva Lietuvoje reziduojančių grupuočių mėgintą surengti dronų ataką prieš Minską vadina hibridiniu veikimu. Pasak jo, panašiai reikėtų vertinti ir Rusijos organizuojamas branduolines pratybas, kuriose turėtų dalyvauti netoli Ukrainos dislokuoti kariai.

„Su dideliu susirūpinimu stebime nebe pirmą kartą pasirodančius melagingus pranešimus ir reiškiame protestus Baltarusijos vyriausybei mums prieinamomis priemonėmis. Tačiau tai galima vertinti ir kaip hibridinio veikimo formą prieš savo kaimynę, todėl kad tų melagingų kaltinimų gausa nemanau, kad yra atsitiktinė“, – pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje žurnalistams sakė G. Landsbergis.

Ministras svarsto, kad tokiais veiksmais režimas greičiausiai siekia sukelti sumaištį ir daryti įtaką Lietuvoje vykstantiems politiniams procesams.

„Dėl to atsakas turi būti, visų pirma, griežtas sakant tiesą ir patikslinant arba paneigiant informaciją, kuri buvo paskleista. Ir taip pat – ką aktyviai darome – informuoti partnerius, dėl to kad Lietuva nėra vienintelė valstybė, kuri susiduria su panašaus pobūdžio hibridiniais veiksmais“, – sakė jis, pažymėdamas, kad su panašia dezinformacija susiduria ir didžiosios Vakarų Europos valstybės.

G. Landsberis hibridine veikla vadina ir Rusijos rengiamas branduolines pratybas, kuriose dalyvaus netoli Ukrainos dislokuoti kariai.

„Aš tai pavadinčiau tiesiog hibridiniais veiksmais, hibridine veikla, kurios slypi politiniai ketinimai, siekiant paveikti tam tikras politines diskusijas, politinius sprendimus, sukelti sumaištį. Ir jeigu ta situacija rimtės, jeigu tokių žinučių iš Minsko ir iš Maskvos daugės, mes turėsime daugiau kalbėtis su sąjungininkais, kadangi tai nėra įprasti istoriniai laikai“, – apibendrino ministras.

Nacionalinis krizių valdymo centras (NKVC) taip pat neigia praėjusį ketvirtadienį Baltarusijoje paskleistą informaciją apie neva Lietuvoje reziduojančių grupuočių mėgintą surengti dronų ataką prieš Minską.

Pasak NKVC, tokios Baltarusijos tarnybų žinutės yra vertinamos kaip tęstinė provokacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onė

Onė portretas
Bet šitas anūkėlis savo kalbomis darosi panašus į senelį,

Pilietis

Pilietis portretas
Kiek dar tas anūkas- karo šauklys drums vandeni?

M

M portretas
Įvertino nusprendė ,pasmerkė,pasirašė,tą tik šitas anūkas ir temoka.Viskas teorija,o kas praktiškai padaryta?ar bent tarnavai?ginklą laikei? ar?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių