Dėl gaisro Vilniuje pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą

  • Teksto dydis:

Vilniaus apskrities pareigūnai ketvirtadienį pranešė, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl didelio gaisro Vilniuje, Panerių gatvėje.

Policija informavo, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl aplinkos apsaugos arba gamtos išteklių naudojimo arba statinių, kuriuose naudojamos ar saugomos pavojingos medžiagos arba kuriuose yra potencialiai pavojingų įrenginių ar vykdoma pavojinga veikla, priežiūros ar naudojimo taisyklių pažeidimo.

Tas, kas pažeidė teisės aktų nustatytas aplinkos apsaugos arba gamtos išteklių naudojimo, arba statinių, kuriuose naudojamos ar saugomos pavojingos medžiagos arba kuriuose yra potencialiai pavojingų įrenginių ar vykdoma pavojinga veikla, priežiūros ar naudojimo taisykles, jeigu tai sukėlė pavojų žmogaus gyvybei ar sveikatai arba dėl to galėjo būti padaryta didelė žala orui, žemei, dirvožemiui, vandeniui, gyvūnams, augalams, kitiems gyviesiems organizmams, organinėms ir neorganinėms medžiagoms ar antropogeniniams komponentams arba atsirasti kitų sunkių padarinių bet kuriam iš šių aplinkos elementų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Primename, kad gaisras sostinėje kilo trečiadienį. Degė Panerių gatvėje įsikūręs automobilių sąvartynas. Ketvirtadienį gaisras buvo likviduotas.

Nelaimės vietoje naktį dirbo apie 60 ugniagesių. Dar keletas ekipažų liks budėti.

1300 kvadratinių metrų plotas buvo apimtas skirtingų gaisro židinių, tačiau pavyko apsaugoti pastatus netoliese. Žuvusiųjų ar nukentėjusiųjų nėra.

Po gaisro Vilniaus savivaldybė rekomendavo į taršos poveikio zoną patenkančias mokyklas ugdymą organizuoti nuotoliniu būdu, o į šioje zonoje esančius darželius buvo rekomenduota nevesti vaikų. Į tokią zoną pateko per 90 Vilniaus švietimo ir ugdymo įstaigų. Nuotolinį darbą rekomenduota tęsti ir penktadienį.

Nors Aplinkos apsaugos departamentas informavo, kad dėl gaisro padidėjusi tarša ketvirtadienį sumažėjo iki saugaus lygio, Vilniaus meras Valdas Benkunskas į gaisro teritoriją patenkančioms įstaigoms ir gyventojams rekomendavo nusivalyti paviršius dėl kietųjų dalelių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sūduvis

Sūduvis portretas
Pirmiausia tai reikia atlikti tyrimą dėl gamtosaugininkų nusikalstamo aplaidumo, tikrinat tokias TIKSINČIAS BOMBAS, ar jau visus gamtosaugos pareigūnus suvarė ant kelio gaudyti pensininkų ,,labai taršių,, dyzeliukų? Kas davė iš vis steigti tokią pavojingą veiklą miesto centre, ir už kokį atkatą?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių