Vilniuje vyksta tarptautinis literatūros kongresas

  • Teksto dydis:

Šią savaitę Vilniuje pirmą kartą vyksta literatūros profesionalams skirtas tarptautinis literatūros kongresas.

Penkias dienas truksiančiame renginyje bus pristatyti Vilniaus rašytojai, literatūros iniciatyvos, renginiai, literatūrinė mokslinė veikla, vyks diskusijos, skaitymai, ekskursijos, pranešė sostinės savivaldybė.

Dalyvius iš 25 šalių subūręs kongresas, tikimasi, turės ilgalaikės įtakos literatūros bendruomenei.

„Dar visai neseniai UNESCO Vilniui suteikė literatūros miesto statusą, o šiandien mes imamės lyderystės ir stiprindami tarptautinius literatūros bendruomenės ryšius tinkle dalyvaujančių miestų atstovus pakvietėme susipažinti su Vilniaus iniciatyvomis ir veiklomis. Tikiuosi, kad šis renginys atskleis ir pristatys unikalią miesto patirtį, paskatins naujas literatūrines iniciatyvas bei projektus ir stiprins literatūros  reikšmę miestams“, – sakė sostinės vicemerė Simona Bieliūnė.

Kongreso dalyviams Vilniaus literatų namuose ir Signatarų namuose vyks šeši literatūriniai renginiai. Taip pat numatyti susitikimai su Vilniaus festivalių organizatoriais, literatūrinės spaudos redaktoriais, leidėjais, svečiai lankysis Vilniaus universitete, Vilniaus miesto viešojoje bibliotekoje, Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

Kongrese dalyvauja svečiai iš Prancūzijos, Vengrijos, Jungtinės Karalystės, Vokietijos, JAV, Švedijos, Rumunijos, Ukrainos, Čekijos, Bulgarijos, Lenkijos ir Slovėnijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių