Kruonio HAE už 3,6 mln. eurų baigtas pirmojo agregato kapitalinis remontas

  • Teksto dydis:

Energetikos grupės „Ignitis grupė“ antrinė įmonė „Ignitis gamyba“ už 3,6 mln. eurų baigė Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės (KHAE) pirmojo agregato kapitalinį remontą.

Po atliktų darbų atnaujintas agregatas veikia ekonomiškiau bei reikalauja mažiau sąnaudų, penktadienį pranešė bendrovė.

„Remonto darbus planavome užbaigti gerokai anksčiau, tačiau projektas susidūrė su iššūkiais dėl karo Ukrainoje, kur buvo gaminamos remontui reikalingos dalys. Vis dėlto, konstruktyvus ir glaudus bendradarbiavimas su rangovais leido sėkmingai įgyvendinti projektą“, – pranešime sakė „Ignitis gamyba“ Hidroelektrinių eksploatacijos departamento vadovas Raimondas Minkevičius.

Raimondas Minkevičius.„Ignitis grupės“ archyvo nuotr.

Pranešime teigiama, kad pirmojo agregato pirmuoju remonto etapu buvo įsigytos jam reikalingos detalės, o antruoju – atliekami darbai ir surinkimas.

Pasak „Ignitis gamybos“, atlikti darbai leis dar 15 metų pratęsti agregato tarnavimo laiką, užtikrinant patikimą elektros energijos gamybą ir papildomų paslaugų teikimą, taip pat prisideda prie pasiruošimo sinchronizacijai su kontinentinės Europos tinklais.

Anksčiau skelbta, kad rangos darbus atliko statybos bendrovė „Elektrėnų energetikos remontas“.

Išardytas hidroagregatas. „Ignitis grupės“ archyvo nuotr.

Anot bendrovės pranešimo, bendra KHAE keturių agregatų galia siekia 900 megavatus (MW). Ji užtikrina didžiąją dalį būtino avarinio rezervo Lietuvos elektros energetikos sistemoje.

Bendrovė dar 2018 metais atnaujino antrąjį agregatą, o šiuo metu vyksta penktojo 110 MW galios agregato projektavimo darbai. Jo įrengimo darbai turėtų būti baigti iki 2026 metų.

Įrengus penktąjį agregatą KHAE pajėgumai išaugs iki 1010 MW – elektrinė taps viena didžiausių energijos kaupimo įrenginių Europoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atsakymas aliui

Atsakymas aliui portretas
Jeigu mokėtum netik skaityti bet ir suprasti ka skaitai , tai matytum jog jau projektuojamas ir penktasis.

Kokia jega vandens!

Kokia jega vandens! portretas
Santykinai plonos triubos megawatai energijos souviet pasididziavimas

alis...

alis... portretas
gaila, kad nėra dar 4 vamzdžių... "ačiū" Vaišvilai... man keista, kad mūsų vyriausybė nepastato dar 4 numatytų pagal projektą agregatų... juk Kruonis,- tai elektrinio manevro galimybė ir priemonė valdyti operatyviai elektrines perturbacijas tinkle...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių