G. Skaistė tikisi paramos siūlymams dėl lėšų gynybai, ragina išeiti iš komforto zonos

Finansų ministrė Gintarė Skaistė antradienį pareiškė besitikinti Seimo paramos jos pasiūlytiems šaltiniams didinti finansavimą gynybai.

„Visi turime išeiti iš savo komforto zonos ieškodami sprendimų, kad gynyba sulauktų tokio finansavimo, kuris yra reikalingas“, – žurnalistams antradienį sakė ministrė.

Finansų ministerija pasiūlė papildomas lėšas gynybai surinkti, be kitų priemonių, vienu procentiniu punktu didinant pelno mokesčio tarifą, pakeliant akcizą degalams, įvedant mokestį daliai draudimo sutarčių, vieneriems metams pratęsiant bankų solidarumo įnašą.

Konservatorių deleguota ministrė G. Skaistė teigė, kad šie siūlymai iš anksto buvo aptarti valdančiojoje koalicijoje, bet sakė besitikinti, jog bent dalį iniciatyvų parems ir opozicija.

„Tikimės, kad šie pasiūlymai sulauks palaikymo“, – kalbėjo ji.

Skaičiuojama, kad pasiūlymai leis padidinti gynybos finansavimą iki maždaug 3 proc. bendrojo vidaus produkto.

Asignavimai krašto apsaugai didinami siekiant greičiau išvystyti diviziją Lietuvos kariuomenėje ir priimti Vokietijos brigadą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai iseikit veltedziai!!!

tai iseikit veltedziai!!! portretas
atsisakykit savo kanceliariniu pinigu, puses turistiniu kelioniu, visokiu premiju ir priedu... ko laukiat seimo veltedziai???

Dar viena kosmonautė

Dar viena kosmonautė portretas
Lietuvos banko nenori priverst dirbt Lietuvos o ne užsienio šalių bankų naudai, nenori įvest progresinio pajamų mokesčio ypač didelius pelnus gaunantiems bankams, oligarchiniam verslui ir etc. bet va jau beveik nulinčiuotus lietuviškus ubagus vėl ruošiasi skalpuot Pybi tau i aki o ne paramos iš eilinio piliečio. Maitvanagiai prakeikti

Rūtenis

Rūtenis portretas
Labai ir labai palaikau skaistę- maždaug minimalų atlyginimą gaunantys, viso apie 70 proc. dirbančiųjų ir beveik visi pensininkai turi išeiti iš komforto zonos, o tai jau visai suįžūlėjo- vaikšto taukuotais snukiais ir automobiliais važinėja naujais iš salonų , nu sarmata turėtų būti vienąkart, atsibuskit nelabieji, tėvynė pavojuje.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių