Lietuvos irkluotojai olimpinių kelialapių sieks Duisburge

  • Teksto dydis:

Duisburge (Vokietija) prasidėjusiame pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo čempionate, kuriame bus dalijami kelialapiai į 2024 m. Paryžiaus olimpines žaidynes, Lietuvai atstovauja aštuonios įgulos.

„1992 m. būtent Duisburge olimpinį kelialapį į pirmąsias Lietuvai olimpines žaidynes po nepriklausomybės atkūrimo iškovojo ir Barselonoje sėkmingai startavo Artūras Vieta. Mūsų baidarininkai Duisburge pelnė olimpinius kelialapius į 1996 m. Atlantos ir 2008 m. Pekino olimpines žaidynes. Tikimės, kad ta sėkmė mus lydės ir šį kartą“, – sakė Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos (LBKIF) prezidentas Aleksandras Alekrinskis.

Keturviečių baidarių 500 m varžybose startuos Simonas Maldonis, Mindaugas Maldonis, Ignas Navakauskas ir Artūras Seja. Bus išdalyta dešimt olimpinių kelialapių, tačiau galios sąlyga, kad į laimingųjų dešimtuką patektų visų žemynų atstovų.

Dvivietę baidarę 500 m irkluos pasaulio vicečempionai M. Maldonis ir Andrejus Olijnikas. Sportininkai sieks šešių olimpinių kelialapių.

Be to, A. Olijnikas dalyvaus ir vienviečių baidarių 1 000 m varžybose, kuriose bus kovojama dėl šešių bilietų į Paryžių.

Dviviete kanoja (nuotolis – 500 m) tikslo sieks Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas. Olimpinius kelialapius laimės aštuonios greičiausios įgulos.

Pasaulio čempionate debiutuos Kotryna Glemžaitė (vienvietė baidarė, 500 m, šeši olimpiniai kelialapiai) ir Gabrielė Čerepokaitė (vienvietė kanoja, 200 m, aštuoni kelialapiai).

„Olimpinių žaidynių programoje sumažėjus sprinto distancijų iki dešimties, konkurencija tapo milžiniška. Medalį ar kelialapį gali lemti mažiausios smulkmenos ir šimtosios sekundės dalys. Visi mūsų sportininkai pasiruošę gerai, nusiteikę kovingai. Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojai dalyvavo visose olimpinėse žaidynėse po nepriklausomybės atkūrimo. Tikimės pratęsti tradiciją“, – teigė Lietuvos rinktinės treneris Romualdas Petrukanecas.

Mūsiškiai dalyvaus ir dviejose neolimpinėse rungtyse: vienviečių baidarių 200 m – A. Seja ir K. Glemžaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių