Tragedija kanalizacijoje: dingusio kolegos paieškos pražudė dar keturis darbuotojus

  • Teksto dydis:

Pietų Italijoje, Sicilijos saloje, per nelaimingą atsitikimą darbe žuvo kone visa remontininkų brigada. Penki vyrai užduso nusileidę į kanalizacijos kolektorių. Šešto darbininko būklė labai sunki, jis nuvežtas į ligoninę. Italijos statybų darbuotojų atstovai piktinasi, kad tragedijos priežastimi galėjo būti per menki laikinų darbuotojų mokymai, ypač darbų saugos srityje.

Pirmas į kanalizacijos kolektorių nusileido vienas darbininkas. Kai jis nepasirodė, žemyn nulipo dar penki. Septintasis brigados narys, nebegalėdamas su jais susisiekti, iškvietė gelbėtojus.

„Ši tragedija turi priversti mus susimąstyti, nes tai jau ne pirmas kartas, kuris buvo užfiksuotas per nelaimingus atsitikimus darbe. Čia kalbame apie dirbančius pagal sutartis – laikinus darbuotojus“, – kalbėjo Sicilijos statybininkų sąjungos sekretoriaus atstovas Alfio Mannino.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Giliuose kanalizacijos įrenginiuose gali susikaupti dujų, kurios yra arba nuodingos, arba tiesiog išstumia kvėpavimui reikalingą deguonį. Bet jas galima aptikti specialiais prietaisais.

„Tai vis labiau ir labiau byloja, kad privalome keisti darbų organizavimo kokybę, nes arba išsiaiškinsime šio reiškinio šaknis, arba iš tikrųjų, atsižvelgiant į tai, kokia tapo darbo rinka, tai bus vis dažniau pasikartojantys reiškiniai. Kai dirba laikini darbuotojai arba darbuotojai pagal trumpalaikes sutartis, tai visada trūksta mokymo ir saugos elementų, o tai yra nepriimtina“, – teigė A. Mannino.

Sicilijos policija nekomentuoja, kas konkrečiai dirbo šioje remontininkų komandoje, bet pranešė, kad tarp žuvusiųjų yra ir brigados vadovas, kuris pats vadovavo nedidelei remontininkų įmonei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pietu Italy

pietu Italy portretas
ten daug problemu su istatymais ir atlyginimais.

to Kindziulis

to  Kindziulis  portretas
jei nėra deguonies dujokaukė nepadės :))))))

Algis

Algis portretas
Kas met ta pati istorija. Nu niekaip žmonės elementarių dalykų nepasimoko.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių