Jei bus konfiskuotas įšaldytas Rusijos turtas, Kremlius Vakarams grasina atsaku

Rusijos vyriausybės atstovas perspėjo Vakarus dėl bandymų konfiskuoti įšaldytą Rusijos turtą ir pagrasino galimais atsakomaisiais veiksmais.

Galimybė konfiskuoti Rusijos turtą aptarinėjama Jungtinėse Valstijose, Jungtinėje Karalystėje ir Europos Sąjungoje. Yra pasigirdę raginimų panaudoti šiuos pinigus padedant Ukrainai.

Sekmadienį Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas užsiminė, kad Maskva galėtų konfiskuoti užsienio turtą Rusijoje, jei būtų imtasi veiksmų konfiskuoti Rusijos turtą užsienyje.

„Savaime suprantama, kad Rusija pasitelks teisines priemones ir visapusiškai gins savo interesus“, – interviu Rusijos televizijai sakė D. Peskovas.

Jis taip pat perspėjo, kad jei Rusijos turtas bus paliestas, Vakarai esą gali prarasti kitų užsienio investuotojų pasitikėjimą.

„Patikimumas dėl kvailo, neapgalvoto sprendimo dingsta per naktį“, – tvirtino D. Peskovas.

Po to, kai 2022 m. vasarį Rusija pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą, ES ir kitur buvo įšaldytas šimtų milijardų dolerių vertės Rusijos centrinio banko turtas.

Pagal dabartinį ES siūlymą turtas nebūtų nusavinamas, tačiau jo generuojamos pajamos būtų suteiktos Ukrainai.

„Rusijos turtas neturi būti liečiamas, antraip bus griežtai reaguojama į tokią Vakarų vagystę“, – tinkle „Telegram“ tvirtino Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

„Daugelis Vakaruose tai jau suprato. Deja, ne visi“, – rašė ji.


Šiame straipsnyje: Kremliuskaras Ukrainojeįšaldytas turtaskonfiskuotas turtas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių