Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija: karo metu žuvo 34 388 žmonės

  • Teksto dydis:

Islamistų grupuotės „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija šeštadienį pranešė, kad per daugiau nei šešis mėnesius trunkantį Izraelio ir palestiniečių kovotojų karą šioje teritorijoje žuvo mažiausiai 34 388 žmonės.

Vien per pastarąją parą žuvo mažiausiai 32 žmonės, sakoma ministerijos pranešime ir priduriama, kad nuo karo pradžios, kai „Hamas“ kovotojai spalio 7 dieną užpuolė Izraelį, Gazos Ruože buvo sužeisti 77 437 žmonės.

Per spalio 7-ąją „Hamas“ įvykdytą išpuolį, Izraelio duomenimis, žuvo 1 170 žmonių, daugiausia civilių.

Per šią ataką „Hamas“ kovotojai pagrobė apie 250 įkaitų, iš kurių 129, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant 34 žuvusius.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą.

„Hezbollah“ smogė Šiaurės Izraeliui bepiločiais orlaiviais

Irano remiamas Libano judėjimas „Hezbollah“ šeštadienį prisipažino, kad smogė į Šiaurės Izraelį bepiločiais orlaiviais ir valdomomis raketomis, kai po Izraelio smūgių „civilių namams“ žuvo trys žmonės, įskaitant du grupuotės narius.

„Hezbollah“ pareiškime sakoma, kad grupuotė „surengė sudėtingą ataką, naudodama sprogstamuosius bepiločius lėktuvus ir valdomas raketas prieš Al Manaros karinės vadovybės būstinę ir ten sutelktas pajėgas iš 51-ojo Golano brigados bataliono“.

Jungtinės Karalystės vyriausybė gali dislokuoti karius Gazoje

Jungtinės Karalystės vyriausybė svarsto galimybę dislokuoti karius, kurie perduotų humanitarinę pagalbą Gazai iš laikinos prieplaukos, kurią šiuo metu stato JAV kariškiai, šeštadienį pranešė BBC, remdamasi neįvardytais šaltiniais.

Gali būti, kad britų kariai vairuotų sunkvežimius, gabenančius pagalbą iš prisišvartavusių laivų, o krante ją paimtų pagalbos agentūros.

Šis variantas pradėtas svarstyti po to, kai Jungtinės Valstijos pareiškė, kad amerikiečių pajėgos neišlips į krantą, o sunkvežimius iš prieplaukos vairuos darbuotojai iš kitos šalies.

Kol kas nieko nenuspręsta ir pasiūlymas dar nepasiekė premjero Rishi Sunako.

Gynybos ministerija atsisakė komentuoti.

„Laisvės flotilės“ laivai su pagalbos kroviniu Gazos Ruožui buvo užblokuoti Turkijoje

„Laisvės flotilė“, kurios tikslas buvo pristatyti pagalbą Gazos Ruože, šeštadienį Turkijoje buvo užblokuota, nes jai nebuvo leista naudotis dviem jos laivais. Organizatoriai dėl to kaltina Izraelio spaudimą.

Nevyriausybinių organizacijų ir kitų asociacijų koalicija teigė negalinti išplukdyti pagalbos krovinio po to, kai Vakarų Afrikos šalis Bisau Gvinėja atsiėmė savo vėliavas iš laivų.

„Deja, Bisau Gvinėja leido sau prisidėti prie Izraelio tyčia Gazoje sukelto bado, neteisėtos palestiniečių apgulties ir genocido“, – nurodė „Laisvės flotilės“ koalicija.

„Bisau Gvinėjos tarptautinis laivų registras (GBISR), atlikdamas akivaizdžiai politinį žingsnį, informavo „Laisvės flotilės“ koaliciją, kad atėmė Bisau Gvinėjos vėliavą iš dviejų flotilės laivų, iš kurių vienas yra mūsų krovininis laivas, jau pakrautas daugiau nei 5000 tonų gelbėjimo pagalbos“, – sakoma jų pranešime.

Grupė teigė, kad Bisau Gvinėjos valdžia pateikė keletą „ypač detalių“ prašymų pateikti informaciją, įskaitant laivų paskirties vietas, galimus papildomus įplaukimus į įvairius uostus, krovinio sąrašą ir numatomas atvykimo datas bei laiką.

Turkijos URM vadovas vyks į Saudo Arabiją derybų dėl paliaubų Gazos Ruože

Turkijos užsienio reikalų ministras Hakanas Fidanas (Chakanas Fidanas) sekmadienį ir pirmadienį Saudo Arabijoje dalyvaus derybose dėl pastangų pasiekti paliaubas Gazos Ruože, pranešė Turkijos diplomatiniai šaltiniai.

H. Fidanas Rijade susitiks su Islamo bendradarbiavimo organizacijos ir Arabų lygos nariais, taip pat kelių Vakarų šalių užsienio reikalų ministrais, šeštadienį sakė šaltiniai, kalbėję su anonimiškumo sąlyga.

Jungtinių Tautų Saugumo Taryba kovo 25-ąją patvirtino rezoliuciją, kuria raginama nedelsiant nutraukti ugnį, tačiau ji taip ir nebuvo įgyvendinta.

H. Fidanas neseniai lankėsi Katare, kuris tarpininkauja tarp Izraelio ir palestiniečių judėjimo „Hamas“, stengdamasis užbaigti karą, kuris prasidėjo spalio 7 dieną Izraelio pietuose surengtomis žudynėmis ir Izraelio atsakomaisiais veiksmais.

Diplomatiniai šaltiniai teigė, kad derybose taip pat bus kalbama apie humanitarinės pagalbos pristatymą į Gazos Ruožą.

„Hamas“ sako studijuojantis naujausią Izraelio atsakomąjį pasiūlymą dėl paliaubų

Palestiniečių islamistų judėjimas „Hamas“ anksti šeštadienį paskelbė, kad gavo ir studijuoja naujausią Izraelio atsakomąjį pasiūlymą dėl galimų paliaubų Gazos Ruože ir įkaitų paleidimo.

„Šiandien judėjimas „Hamas“ gavo oficialų sionistų okupacijos (Izraelio) atsakymą į judėjimo poziciją, balandžio 13 dieną perduotą Egipto ir Kataro tarpininkams“, – sakoma trumpame „Hamas“ politinio sparno Gazos Ruože vadovo pavaduotojo Khalilio al Hayya (Chalilio Hajos) pareiškime.

„Judėjimas išstudijuos šį pasiūlymą ir [...] pateiks atsakymą“, – pridūrė jis.

Balandžio 13-ąją „Hamas“ pareikalavo nuolatinio ugnies nutraukimo, bet Izraelis tam nepritaria.

Penktadienį į Izraelį atvyko tarpininko Egipto delegacija, turinti išjudinti įstrigusias derybas dėl paliaubų, pranešė Izraelio ir Egipto žiniasklaida.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kam čia tos diskusijos

Kam čia tos diskusijos portretas
Išgaudykite žydes, pusžydes po vieną. Iš visur. Ir nužudyti ten lėtai. Bet taip, kad iki mirties dar atidirbtų prie sunkių darbų. Taip pat svarbu neužmiršti embrionų bankų. Žydų turi nelikti. Daugiau klaidų juos naikinant daryti negalima.

Nu

Nu portretas
suaugusius žudo, bet kam žudyti taikius gyventojus ,moteris ,vaikus? Net amerikiečiai pasipiktinę žydų sadizmu prieš žmonis. Baisiau rusofašistų.

Patikslinimas

Patikslinimas portretas
Žydai okupantai nužudė daugiau nei 35 tūk. Palėstiniečių. Žydai baisesni už Hitlerį.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių