Serbijos vyriausybėje dirbs sankcionuotas buvęs žvalgybos vadovas, palankus Rusijai

  • Teksto dydis:

Naujojoje Serbijos vyriausybėje dirbs buvęs žvalgybos vadovas, kuris palaiko glaudžius ryšius su Rusija ir kuriam Jungtinės Valstijos yra įvedusios sankcijas, antradienį pareiškė paskirtasis ministras pirmininkas.

Aleksandaras Vulinas bus vienas iš kelių vicepremjerų, pareiškė Milošas Vučevičius, paskelbęs savo būsimo ministrų kabineto sudėtį, už kurią artimiausiomis dienomis turėtų balsuoti Serbijos parlamentas.

Serbija oficialiai siekia narystės Europos Sąjungoje, tačiau kartu palaiko draugiškus santykius su Rusija ir atsisako prisijungti prie Vakarų sankcijų Maskvai dėl jos karo Ukrainoje.

A. Vulino įtraukimas į naująją vyriausybę rodo, kad, nepaisant Serbijos deklaruojamos proeuropietiškos krypties, ji ir toliau palaiko glaudžius ryšius su Rusija.

Liepą JAV A. Vulinui įvedė sankcijas, kaltindamos jį dalyvavus neteisėtame ginklų gabenime, prekyboje narkotikais ir piktnaudžiavimu valstybės tarnyba.

JAV Iždo departamento Užsienio turto kontrolės biuras teigė, kad serbas pasinaudojo savo viešaisiais įgaliojimais ir padėjo JAV sankcionuotam tautiečiui ginklų prekeiviui pergabenti nelegalias ginklų siuntas per Serbijos sienas. Pasak JAV valdžios institucijų, A. Vulinas taip pat kaltinamas veikęs narkotikų prekybos grupuotėje.

Po sankcijų įvedimo jis atsistatydino iš Serbijos žvalgybos agentūros BIA direktoriaus pareigų. Anksčiau A. Vulinas taip pat ėjo kariuomenės ir policijos vado pareigas.

M. Vučevičius anksčiau ėjo gynybos ministro pareigas.

Serbijos vyriausybė suformuota praėjus keliems mėnesiams po įtemptų gruodį įvykusių parlamento rinkimų, kuriuose daugiausiai mandatų 250 narių asamblėjoje laimėjo prezidento Aleksandaro Vučičiaus valdančioji dešiniųjų partija.

Balsavimas pakurstė politinę įtampą, tiek vietos, tiek tarptautiniams stebėtojams pranešus apie plačiai paplitusius pažeidimus. Po rinkimų opozicija surengė gatvės protestus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o jeigu palankus amerikai ?

o jeigu palankus amerikai ? portretas
tai cia jau geris.... ypac jeigu savo aukoji vardan amerikos...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių