Pareigūnai: darbininkai iškėlė pirmąją sugriuvusio Baltimorės tilto dalį

  • Teksto dydis:

Pareigūnai sekmadienį pranešė, kad darbininkai iškėlė pirmąją 200 tonų sveriančią sugriuvusio Baltimorės tilto dalį.

Griovimo komandos degikliais nupjovė viršutinę Francis Scotto Key (Frensio Skoto Ki) tilto dalį, kuri praėjusią savaitę sugriuvo, kai konteinerinis laivas „Dali“ patyrė energijos tiekimo sutrikimų ir atsitrenkė į tiltą. Pranešama, kad per incidentą žuvo šeši žmonės.

Valdžios institucijos mano, kad supjausčius sugriuvusį tiltą į mažesnes dalis ir jas iškėlus, gelbėtojams pavyks rasti visų žuvusiųjų kūnus ir vėl atidaryti svarbų laivybos kelią.

„Pirmasis pakėlimas buvo atliktas praėjusią naktį, kai buvo baigta pjauti vieno iš šiaurinių Francis Scotto Key tilto ruožų viršutinė dalis“, – sakoma JAV pakrančių apsaugos tarnybos atstovės Kimberly Reaves (Kimberli Rivez) išplatintame pareiškime.

„Praėjusią naktį išvežtas gabalas sudarė maždaug 200 tonų“, – sakė ji.

Sekmadienį tęsiant gelbėjimo operaciją Merilando valstijos gubernatorius Wesas Moore'as (Vesas Muras) nurodė, kad padaryta pažanga, tačiau padėtis tebėra sudėtinga.

Jis pridūrė, kad narai negalėjo prisidėti prie gelbėjimo darbų dėl nepalankių oro sąlygų ir povandeninių nuolaužų.

W. Moore'as televizijai CNN pasakojo, kad gelbėjimo operacijai naudojamas didžiulis kranas „Chesapeake 1 000“, galintis pakelti 1 tūkst. tonų.

Praėjusią naktį išvežtas gabalas sudarė maždaug 200 tonų.

Tačiau operaciją prižiūrinti kelių agentūrų darbo grupė teigė, kad šiam darbui iš tikrųjų buvo naudojami du mažesni kranai – vienas sveriantis 650 tonų, o kitas – 330 tonų.

Nacionalinės transporto saugos valdybos vyriausiasis tyrėjas Marcelis Muise'as (Marselis Mjuizas) sakė, kad maždaug 300 m ilgio konteinerinis laivas „Dali“, prikrautas krovinių, pakeliui į Aziją išplaukė iš prieplaukos antradienį 0.39 val. vietos (6.39 val. Lietuvos) laiku.

1.24 val. vietos (7.24 val. Lietuvos) laiku laive pradėjo skambėti pavojaus signalai, rodantys energijos tiekimo sutrikimus, ir netrukus locmanas radijo ryšiu pranešė uosto administracijai, kad laivas plaukia link tilto, ir paprašė iškviesti vilkikus.

Pagalbos šauksmą išgirdo du Merilando transporto tarnybos padaliniai, kurie buvo ant tilto, nes vyko kelio darbai. Jie uždarė visas eismo juostas, taip greičiausiai išgelbėdami žmonių gyvybių.

M. Muise'as žurnalistams teigė, kad 1.29 val. vietos (7.29 val. Lietuvos) laiku balso duomenų registratorius užfiksavo „garsus, atitinkančius susidūrimą“.

Beveik visa plieninė konstrukcija, kurią kasdien pervažiuodavo dešimtys tūkstančių vairuotojų, sugriuvo per kelias sekundes, nuvirto ant laivo priekio ir užblokavo vieną judriausių JAV prekybos uostų.


Šiame straipsnyje: JAVBaltimorės tiltasgriūtis

NAUJAUSI KOMENTARAI

JAV nebe galybė

JAV nebe galybė portretas
Niekam neįdomus tų ubagų tiltas, tegul atostogauja...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių