Izraelis pranešė sužlugdęs sąmokslą nužudyti ministrą

Izraelio saugumo tarnybos ketvirtadienį pranešė sužlugdžiusios sąmokslą nužudyti šalies kraštutinių dešiniųjų nacionalinio saugumo ministrą Itamarą Ben Gvirą.

Vienuolika žmonių, įskaitant septynis Izraelio piliečius palestiniečius, buvo suimti per bendrą policijos ir kariuomenės operaciją, pranešė vidaus saugumo tarnyba „Shin Bet“.

„Shin Bet“ išardė teroristų kuopelę, kuri rengė išpuolius Izraelyje, įskaitant prieš ministrą Itamarą Ben Gvirą“, – sakoma agentūros pranešime. Įtariamieji planavo nužudyti ministrą iš raketų paleidimo įrenginio, priduriama jame. Ši kuopelė taip pat planavo atakas prieš karines bazes, Ben Guriono oro uostą ir vyriausybines įstaigas Jeruzalėje.

Dešimt įtariamųjų ketvirtadienį buvo apkaltinti Beerševos teisme šalies pietuose, pranešė saugumo tarnyba.

Ministras I. Ben Gviras, vadovaujantis partijai „Žydų valdžia“, garsėja kurstančia retorika prieš palestiniečius. Vasarį jis paragino sugriežtinti palestiniečių kontrolę Vakarų Krante, jis ten yra naujakurys, ir sakė, kad jie „neturėtų būti įleisti“ į Jeruzalę melstis per musulmonams šventą ramadano mėnesį.

Policija ir „Shin Bet“ taip pat pranešė užkirtusios kelią dviem „Islamo valstybės“ šalininkų planuotiems išpuoliams aneksuotoje Rytų Jeruzalėje. Išpuoliai, susiję su džihadistų grupe „Islamo valstybė“, šalyje būtų retenybė.

Izraeliui pradėjus karą su „Hamas“, ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu susiejo „Hamas“ su džihadistais. Lapkritį kariuomenė pranešė, kad per susišaudymą okupuotame Vakarų Krante nukovė „Islamo valstybės“ operatyvininką Nabilą Halbiyą.

Policija pranešė, kad vienas išpuolis Jeruzalėje turėjo būti surengtas prieš policijos nuovadą, o kitas – netoli futbolo stadiono.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių