Vykstant pratyboms „Perkūno griausmas“ užduotis atliko ir G. Nausėda

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį Vilniuje dalyvavo Lietuvos kariuomenės organizuojamose pratybose „Perkūno griausmas 2024“, atliko vyriausiojo ginkluotojo pajėgų vado užduotis.

Kariuomenės vadas generolas Valdemaras Rupšys teigė, kad prezidentas pratybose dalyvavo ne kaip svečias ir stebėtojas, bet kaip pratybų dalyvis bei pagrindinis sprendimų priėmėjas.

„Buvo galimybė diskutuoti labai aktualiais klausimais, kas susiję su strateginiais sprendimais, kaip įgalinti mūsų kariuomenės ir sąjungininkų operacinius gebėjimus bei veikimą“, – per spaudos konferenciją sakė V. Rupšys.

Prezidentas teigė, kad jam buvo pateikta informacija, kuria remdamasis jis turėjo priimti sprendimus.

„Galbūt kai kurie iš įvykių buvo hipotetiniai, reikėjo aktyvuoti mūsų kreipimąsi į NATO, kokiu būdu, kas turi sekti, po ko“, – kalbėjo G. Nausėda.

Jis pratybų metu taip pat susipažino su jungtinių žvalgybos centrų veikimo principais.

G. Nausėda stebėjo ir kariuomenės pasirengimą užtikrinti valstybės gynybos ir ginkluotųjų pajėgų valdymo ir vadovavimo elementus, ginkluotųjų pajėgų gebėjimą vykdyti pasirengimą gynybai.

„Labai svarbu atidirbti algoritmus, ką kiekviena iš institucijų daro atskirai ir ką daro kartu, įskaitant ir mūsų NATO sąjungininkų veiklą. Šitų pratybų metu išryškėja tiek stipriosios vietos, tiek tos vietos, kuriose reikia padirbėti“, – teigė prezidentas.

„Šitai mes darome, kad Lietuvoje visada būtų taika. Kuo sukursime geresnius mūsų reagavimo ir kolektyvinio saugumo mechanizmus, tuo saugiau jausimės, tuo ramiau žmonės galės gyventi, nesigąsdindami dėl kiekvieno menkniekio“, – kalbėjo šalies vadovas.

G. Nausėda trečiadienį taip pat dalyvaus pasitarime su Vilniaus miesto karo komendantu, stebės, kaip vykdoma karo komendantūrų veikla, užtikrinama komendanto sąveika su savivaldybių administracija.

Pratybose „Perkūno griausmas 2024“ Lietuvos kariuomenė ir visos valstybės institucijos treniruojasi perėjimą iš taikos į karo metą.

Mokymuose treniruojami komendantai, jiems formuojami komendantiniai vienetai, vykdoma materialiojo turto rekvizavimo treniruotė, Vilniaus Viršuliškių ir Aukštųjų Panerių bei Kauno Palemono rajonuose buvo įvesta mokomoji komendanto valanda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JIS SEKA UKRAINOS ZYDUKO PEDOMIS

JIS SEKA UKRAINOS ZYDUKO PEDOMIS portretas
Tik DIKTATORIUS nesioja karine uniforma... O Lietuva yra Prezidentine respublika ! Tai kaip cia ?

ai

ai portretas
rinkimine pakazucha ir tiek. kai per visa kadencija savo valstybei nieko nenuveiki lieka tik perkunus is subines leist

matomai , kopustu su zirniais uzedes

matomai , kopustu su zirniais uzedes portretas
,,Perkuniskus garsus,, leido per visas skyles --vygde normatyvas.. gerai ,kad y ora nepakilo ir pas Ukrus nenuskrido [ veliavos buciuot]
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių