Ar suprantama rinkimų biuletenio formuluotė?

  • Teksto dydis:

Sekmadienį ne tik prezidento rinkimai, bet ir referendumas dėl dvigubos pilietybės. Kad jis įvyktų, ne mažiau kaip milijonas 216 tūkstančių 469 rinkėjai (1 216 469) turi biuletenyje pažymėti TAIP.

Ar tai įmanoma, ar suprantama biuletenio formuluotė, ar renkantys prezidentą balsuoja ir referendume, LNK žurnalistė klausė žmonių Vilniaus Lukiškių aikštėje.

Daugeliui rinkėjų formuluotė iš pirmo žvilgsnio atrodė neaiški.

„Žinoma, kad balsuosiu. Bet reikėjo kitaip suformuluoti klausimą tame tekste, nes žmonėms teisinė kalba yra gana sudėtinga“, – teigė vyras.

„Jeigu būčiau pamačiusi formuluotę pirmą kartą, tai dar būčiau gerai pagalvojusi ką pasirinkti. Tačiau socialiniuose tinkluose išplito formuluotės paaiškinimas, tai viskas pasidarė žymiai aiškiau“, – pripažino moteris. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Labai palaikau dvigubos pilietybės idėją. O formuluotėje tikrai yra problemų“, – tikino mergina. 

Buvo ir tokių, kuriems viskas iš karto buvo aišku.

O formuluotėje tikrai yra problemų.

„Kažkas skundėsi, kad neaiški formuluotė. Manau, yra puiku, kad žmonės konsultuojasi, kai kažko nesupranta“, – teigė dainininkas Vaidas Baumila. 

„Aš net neskaičiau, nes viską puikiai žinau. Būtinai pritarsiu dvigubai pilietybei“, – sakė senjorė. 

„Viskas buvo suprantama, balsuosiu už dvigubą pilietybę“, – tvirtino rinkėja. 

Tiesa, buvo ir tokių, kurie nepritarė dvigubos pilietybės referendumui.

„Balsuosiu prieš. Manau, kad kiekvienas žmogus turėtų priklausyti vienai valstybei“, – sakė senjoras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dėdė Ignas

dėdė Ignas portretas
Dviguba ar daugybinė pilietybės yra veidmainystės įteisinimas. Padaręs nusikaltimą vienoje šalyje, galės vaidinti didvyrį kitoje.

O kodėl Seime?

O kodėl Seime? portretas
Kas leidžia statytas kokie įstatymai pasitvarkyti savo reikaliukus biznio, bet ne tautai. Pvz.kai iš 141 balsuoja 54 taip 2 susilaiko, 3 prieš, o kur kiti ple. Tipo atostogose, komandiruotėse, apylinkėse dirba, tai jei sprendžiame rimtus klausimus ir reik priimti įstatymus tai gal ir turi būti vietoje bent 94 galvos minimum, pagal jau tokią aritmetiką.

FAŠISTOKRATIJA

FAŠISTOKRATIJA portretas
Kaip skelbia portalas „Delfi“, apie tai, kad ESBO negalės stebėti Lietuvoje vykstančių šalies vadovo rinkimų, organizacija pranešė balandžio 23- ...
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių