Aplinkos apsaugos departamentas: „Toksikos“ aikštelėje degė pavojingos atliekos, bet žala nepadaryta

Šiaulių rajone, Jurgeliškių kaime, sekmadienio vakarą degė bendrovės „Toksika“ tvarkomos pavojingos atliekos, tačiau žalos gamtai padaryta nebuvo, teigia Aplinkos apsaugos departamentas (AAD).

Pasak aplinkosaugininkų, atliekų surinkimo aikštelėje pradėjo smilkti jūriniame konteineryje didmaišiuose laikomos pavojingos atliekos, ugniagesiams atidarius konteinerį smilkstančios atliekos buvo užpiltos vandeniu ir užgesintos. Gaisras buvo užgesintas per valandą.

Departamentas atsakyme BNS nurodė, kad gaisro gesinimo metu užterštas vanduo buvo surinktas į akumuliacines talpas, tad paviršinės nuotekos į gamtinę aplinką nepateko ir žala nebuvo padaryta, pavojus žmonėms nebuvo kilęs.

Pasak departamento, šiuo metu aplinkosaugininkai tęsią tyrimą vertindami, ar atliekų surinkimo aikštelėje buvo laikomasi atliekų tvarkymo taisyklių.

Įmonės generalinis direktorius Arūnas Dirvinskas pirmadienį BNS irgi sakė, kad žalos aplinkai per gaisrą padaryta nebuvo, greičiausiai užsidegė atliekos su dažais ar tirpikliais.

Pranešimą apie gaisrą bendrasis pagalbos centras gavo sekmadienį, 21.08 val. Į įvykio vietą buvo išsiųstos Šiaulių miesto ir rajono priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) duomenimis, gaisras lokalizuotas apie 22 val.

Jurgeliškių kaime yra „Toksikos“ pavojingųjų atliekų sąvartynas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių