Taškas laikinojo tilto istorijoje: ar bus nurašytas miesto turtas?

Jau rytoj paskutiniame šių metų Klaipėdos tarybos posėdyje miesto politikai spręs, ar nurašyti pusę milijono litų kainavusio laikinojo tilto per Dangę teorinius likučius. Nors tiltas, pagal ilgalaikio turto apskaitos kortelę, turėjo susidėvėti tik 2036-aisiais, jis be pėdsakų "išgaravo" dvidešimčia metų anksčiau.

Naudojo beveik metus

Vienas paskutiniųjų rytojaus tarybos posėdžio klausimų – pripažinto netinkamo ar negalimo naudoti ilgalaikio miesto turto nurašymas.

Šiame sąraše atsirado ir laikinasis tiltas per Dangę, kuriuo miestiečiai naudojosi, kai buvo remontuojamas Pilies tiltas.

Dokumentuose tilto įsigijimo suma yra nurodyta 492 tūkst. litų (arba 142 tūkst. eurų).

Laikinasis tiltas per Dangę netoli Senosios perkėlos buvo pastatytas 2014 m. birželį.

Statant laikinąjį tiltą, panaudota 23 kubiniai metrai medienos (967 vienetai tašų, lentų ir kt.) ir 25 tonos (352 vienetai) metalinių konstrukcijų.

Laikinojo tilto ilgis buvo 41 m, bendras plotis – 4,1 m, dangos plotis – 3 m.

Laikinuoju tiltu dviratininkai ir pėstieji naudojosi beveik 9 mėnesius, kol 2015-ųjų balandį buvo baigtas remontuoti Pilies tiltas ir laikinasis tapo nebereikalingas.

Tad jis buvo išardytas ir beveik penkerius metus saugomas Pilies tiltą remontavusios ir laikinąjį stačiusios įmonės "Viadukas" teritorijoje, esančioje Šilutės plente.

Liko viena kaladė

Nors pats tiltas visuose savivaldybės dokumentuose buvo įvardijamas kaip ilgalaikis turtas, jis faktiškai išnyko netrukus po išardymo.

2019 m. gegužę savivaldybės Kontrolieriaus tarnybos darbuotojos apžiūrėjo saugomo tilto likučius ir konstatavo skandalingą faktą – iš tilto beliko dvi 21 m ilgio plieninės sijos, vienas 12 m ilgio metalinis polis, 28 mediniai tašai (4 kubiniai metrai medienos), dvi 4 m ilgio lentos ir viena medinė kaladė.

Kitaip tariant, medinių laikinojo tilto dalių beveik neliko, o metalinės konstrukcijos iš 25 tonų "sutirpo" iki 15 tonų.

Nors pats tiltas visuose savivaldybės dokumentuose buvo įvardijamas kaip ilgalaikis turtas, jis faktiškai išnyko netrukus po išardymo.

Nepaisant to, savivaldybės dokumentuose buvo nurodyta, kad laikinojo tilto likutinė vertė – 138 tūkst. eurų.

Spręs teorinį klausimą

Po kontrolierės audito savivaldybės administracija buvo įpareigota imtis priemonių, kurios "užtikrintų, kad savivaldybės turto inventorizacija būtų atliekama išsamiai ir atsakingai, kad jo apskaita užtikrintų rūpestingą turto valdymą".

Prieš pusantrų metų savivaldybės administracijoje buvo sudaryta darbo grupė, kuri turėjo įvertinti laikinojo tilto per Dangės upę nuvertėjimą ar galbūt jo likučių išgrobstymą.

Komisija turėjo įvertinti ir laikinojo tilto likusių medžiagų būklę.

Tąkart kaltų nerasta. Rytoj miesto politikai turėtų spręsti, ar pritarti teorinių tilto likučių nurašymui, nors faktiškai jį būtų galima naudoti dar mažiausiai 15 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vardas

Vardas portretas
Aišku, kad nurašyti, čia ne esmė dėl tų likučių. Esmė - kas išvogė? Reikia surasti VAGĮ ir atitinkamai nubausti. Žurnalistams tai tema ant padėkliuko - imkit ir klausinėkit visus, kas buvo atsakingi už saugojimą. pasimatys kas kalba, o kas ne, va tada ir paaiškės kas VAGIS.

Efa

Efa portretas
Baisu ir vel kaltu nera ,tai turtas miesto ir miestieciu ,bausti pradedant meru ,ukio skyriumi,buhallterija ....manau .turi imtis prokuratura .....kazkio saika o ne saviv....

Gaišenos

Gaišenos portretas
vagys liberalai išparceliavo turta
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių