Sudarius taikos sutartį, buvęs Kretingos tarybos narys grąžins per 11 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Buvusiam Kretingos rajono savivaldybės tarybos nariui Raimundui Puškoriui nutraukta byla dėl nepagrįstai politiko veiklai panaudotų lėšų išieškojimo, jis įpareigotas savivaldybei grąžinti per 11 tūkst. eurų.

Kaip antradienį pranešė Plungės apylinkės teismas, byla nutraukta teisėjai patvirtinus taikos sutartį tarp prokuratūros ir R. Puškoriaus.

Civilinį ieškinį dėl 12,8 tūkst. eurų išieškojimo kovo pabaigoje teikė Klaipėdos apygardos prokuratūra, Kretingos rajono savivaldybės administracija savarankiškų reikalavimų nereiškė.

Taikos sutartyje minėta suma patikslinta pateikus papildomą informaciją dėl transporto priemonės ridos. Nustatyta, kad R. Puškorius, vykdydamas tarybos nario pareigas, sau priklausančiu automobiliu nuvažiavo daugiau kilometrų, nei nurodoma ieškinyje, tad Kretingos savivaldybei grąžintina suma sumažinta.

Anot teismo, pradėjus nagrinėti bylą, R. Puškorius sutiko grąžinti savivaldybės administracijai be teisinio pagrindo gautus daugiau nei 11 tūkst. eurų.

Buvęs tarybos narys įpareigotas šią sumą sumokėti per 32 mėnesius, kas mėnesį grąžindamas po 350 eurų.

Prokuratūros duomenimis, už degalus R. Puškorius atsiskaitė grynaisiais pinigais ir mokėjimo kortelėmis, kurių dalis priklausė svetimiems asmenims. Taip pat pagal buvusio tarybos nario pateiktus kvitus nustatyta, kad skirtingų rūšių degalai buvo perkami kelis kartus per dieną, dvi, tris dienas iš eilės.

Nutartis nutraukti civilinę bylą gali būti skundžiama Klaipėdos apygardos teismui.

R. Puškorius 2019 metais į savivaldybės tarybą buvo išrinktas pagal Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Močiutė

Močiutė  portretas
Konservai taikos sutartis, o socdemui griežtas teismo nuosprendis....tie mūsų teismai, kaip loterija

S.S.S

S.S.S portretas
kas per privilegijos vagims? Kas per taikos sutartys? Tai gal pradėkime su visais nusikaltėliais daryti taikos sutartis? Mano manymu turėtų dar bauda būti tokia pati kaip pavogta suma, jei pavogė 11 tūkst., tai grąžinti 11 tūkst. ir 11 tūkst. papildomai bauda. Bei uždrausti dirbti visam laikui tokį darbą...

geras

geras portretas
Blin zašybis, prisidirbi ir nieko :)
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių