„Neptūnui“ – finansinė injekcija iš Klaipėdos biudžeto

Uostamiesčio politikams rugsėjį nusprendus priimti dalį krepšinio klubo "Neptūnas" dovanojamų akcijų, skolose skendinčiam klubui numatyta pirmoji finansinė injekcija – iš Klaipėdos biudžeto šiemet jam bus skirtas papildomas ketvirtis milijono eurų.

Panaudos algoms mokėti

Kaip ir prognozuota, Klaipėdai dovanotų krepšinio klubo "Neptūnas" akcijos reiškė, kad nuo šiol miesto finansiniai įsipareigojimai klubui dar išaugs.

Artimiausiame miesto tarybos posėdyje politikai turėtų palaiminti savivaldybės, kaip dalininkės, įnašą – 250 tūkst. eurų skyrimą krepšinio klubui, didinant įstaigos dalininko kapitalą.

Aiškinamajame rašte rašoma, jog turtinis įnašas bus naudojamas įstaigos žaidėjų, trenerių, aptarnaujančio personalo atlyginimams, atsiskaitymui su tiekėjais – Klaipėdos autobusų parku, saugos tarnyba "Argus", mokėjimams žaidėjų agentams, "Švyturio" arenai už arenos nuomą.

"Savivaldybės turto investicija leis užtikrinti tinkamą kūno kultūros ir sporto plėtojimą, viešųjų interesų tenkinimą, kokybiškų paslaugų teikimą visuomenės nariams sporto, kultūros ir pramogų organizavimo srityse, sukurti pridėtinę vertę, įstaigos veiklos ilgalaikį tvarumą bei užtikrinti veiksmingesnį savivaldybės funkcijų atlikimą", – rašoma savivaldybės specialistų parengtame aiškinamajame rašte.

Rasa Rumšienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Įsiūlė dalį akcijų

Klubo vadovas Sigitas Ambrazevičius beveik prieš du mėnesius raštu kreipėsi į uostamiesčio valdžią, prašydamas dar kartą svarstyti klausimą "dėl Klaipėdos miesto savivaldybės dalininko tapimu viešosios įstaigos "Neptūno krepšinio klubas" ir perimti kontrolinį paketą".

Esami dalininkai tikino neišgalintys skirti klubui paramos ir kalbėjo, kad gali tekti skelbti bankroto procedūrą.

Viešąją įstaigą "Neptūno krepšinio klubas" tuomet valdė aštuoni dalininkai, kurie beveik visi susidūrė su sunkumais savo valdomuose versluose.

Registrų centro duomenimis, "Neptūno" krepšinio klubo dalininkai buvo Tomas Daugėla, Marius Girčys, Vidas Augaitis, bendrovė "Rietuva", Vytautas Lygnugaris, Alvydas Vaičiūnas, S.Ambrazevičius, Vidmantas Dambrauskas ir Arūnas Tuma.

Pastarieji du yra Klaipėdos tarybos nariai. Miesto tarybos posėdyje per balsavimą abu šie politikai nusišalino.

Pastarąjį tarybos posėdį balsų dauguma tarybos nariai pritarė 9/20 dalininkų kapitalo dalių perėmimui, bet ne kontrolinio paketo, kaip prašyta.

"Šiais metais miestas pagal aukštojo meistriškumo programą "Neptūnui" jau skyrė 796 tūkst. eurų, nors poreikiai buvo dvigubai didesni.

Miestas – generalinis rėmėjas

Krepšinio klubo įsiskolinimai siekia beveik milijoną eurų.

Miestas "Neptūno" reikmėms kasmet skiria apie 900 tūkst. eurų, tai sudaro iki 70 proc. viso metinio klubo biudžeto.

Klubo finansiniuose dokumentuose nurodoma, kad per ataskaitinį laikotarpį gauta parama pinigais yra 480 tūkst. eurų iš 17 bendrovių, kurių keturios yra Klaipėdos municipalinės įmonės, jos klubui bendrai yra skyrusios 117 tūkst. eurų.

Pernai birželio 30 d. klube dirbo 6 darbuotojai, iš jų – 3 vadovai. Darbuotojų išlaikymas klubui per metus kainuoja 128 tūkst. eurų, žaidėjų ir trenerių – 908 tūkst., sporto patalpų – 14 tūkst. eurų.

S.Ambrazevičius prasitarė, kad šitam sezonui klubas iš miesto norėtų prašyti 1,2–1,3 mln. eurų paramos.

"Šiais metais miestas pagal aukštojo meistriškumo programą "Neptūnui" jau skyrė 796 tūkst. eurų, nors poreikiai buvo dvigubai didesni. Tų 250 tūkst. eurų, kuriuos miestas dar skirs įstatinio kapitalo didinimui, mes suprantame, turėtų užtekti darbo užmokesčiui, bazių nuomai, atsiskaitymams už prekes ir paslaugas. Kiek žinome, dalį trūkstamų lėšų jie susirinko iš rėmėjų", – teigė Klaipėdos savivaldybės Sporto skyriaus vadovė Rasa Rumšienė.

Miesto pinigai skiriami, nepaisant, kokius rezultatus per sezoną pasieks komanda.

"Bet krepšinis nėra ta sporto šaka, kuriai mieste skiriami didžiausi pinigai. Pavyzdžiui, pernai daugiausia lėšų buvo skirta futbolui, mes skaičiuojame viską – ir pinigus infrastruktūrai, ir išlaikymui, ir veiklai. Tačiau kalbant apie veiklą, šiemet daugiausia pinigų skirta "Neptūno" klubui", – pripažino R.Rumšienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sirgalius

Sirgalius portretas
Anksčiau Neptūnas turėjo mažesnį biudžetą ir žaidė geriau, dabar ir su visokiom injekcijom negali nė vienų rungtynių laimėti su lygiaverčiais varžovais, reiškia pinigai vėjais !

Sūduvis

Sūduvis portretas
Jei klube žaidžia daugiau kaip du svetimšaliai tokiam klubui negalima teikti jokio finansinės injekcijos, būtina skatinti tik savus žaidėjus.

VYTAS

VYTAS portretas
nesuprant,kodel aplamai reikia padeti profesionalu klubui,jai neissilaiko -lai pereina i megeju lygi.As skaitau ,kad reikia remti vaiku,jaunimo sporta,bet tik ne profesionalu.Man atrodo kad miestas ir taip padeda islaikydamas sales ir kitomis finansinem pagalbom.Kodel dabar musu pinigais mes turime islaikyti kitataucius ir atvykelius is kitu miestu(jau nurasytus pensininkus)lai musu miesto jaunimas tobuleja zaisdamas uz sia komanda,tada dar suprasciau
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių