Klaipėdoje iškils namai beglobiams vaikams

Klaipėdoje ketinama statyti daugiabučius, kuriuose galės įsikurti tėvų globos neturintys jaunuoliai. Jau numatyti du sklypai, kur tokie namai galėtų iškilti.

Valstybė Klaipėdai perleidžia keletą sklypų, kuriuos miestas galės panaudoti savo reikmėms. Šis klausimas aptartas neseniai vykusiame Klaipėdos miesto Ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdyje.

Klaipėdos savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vedėja Raimonda Gružienė paaiškino, kad, pagal galiojančius teisės aktus, savivaldybė turi galimybę perimti valdyti patikėjimo teise valstybinės žemės sklypus, kurie yra reikalingi savivaldybės funkcijoms vykdyti.

"Šiuo atveju sprendimas yra parengtas dėl šešių žemės sklypų, kuriuos prašome perimti valdyti patikėjimo teise", – paaiškino R.Gružienė.

Pasak vedėjos, keturi sklypai numatyti bendram naudojimui – želdynams. Vienas jų – prie Šv. Kazimiero bažnyčios esantis parkas, du sklypai – prie buvusios A.Rubliovo mokyklos ir vienas nedidelis sklypelis senamiestyje, šalia burlaivio "Meridianas".

 

Aurimo Skirmanto nuotr.

"Du sklypai yra skirti daugiabučių gyvenamųjų pastatų ir bendrabučių statybai. Juose numatoma statyti grupinio gyvenimo namus. Tai yra jaunuoliams, kurie, sulaukę 18 metų, palieka vaikų globos namus, kad jie neliktų be jokio gyvenamojo ploto", – dėstė R.Gružienė.

Žemėtvarkos skyriaus vedėjos teigimu, šiemet ketinama pradėti tokio statinio projektavimą sklype Markučių g. 4.

Planuojamame statinyje numatoma įrengti ne daugiau nei 10 butų.

Toks pats namas turėtų išdygti ir Laukininkų g. 32A sklype, tačiau kada – tiksliai neaišku. Šis sklypas bus rezervuojamas ateičiai, kad nebūtų sumanyta sklypo parduoti.

Pastebima, kad tokių gyvenimo vietų poreikis išties egzistuoja. Grupinio gyvenimo namų statyba numatyta ir praėjusių metų gruodį miesto tarybos patvirtintame Klaipėdos savivaldybės socialinių paslaugų 2020 m. plane.

Komiteto nariai tokiam siūlymui pritarė. Galutinį žodį dar turės tarti miesto taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laura

Laura portretas
Sveiki, ten juk žalia zona! Laukininku gatves žmones , kas renkate parašus .. Streikuokime ! Padarykime kaip Baltijos kelia aplink ta sklypą! Aš už tokius pastatus , bet tiek Jūrininku Pr.Apleistos teritorijos .. Ar pirkite Kalifornija! Pirkite Gausa! Juk pardavineja.. Žalia zona naikinama !

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
Kodel reikia pasirinkti vieta tokia, kad nebutu visiskai laisvo plotelio, zalumyno? Kodel reikia statyti taip,kad is langu i langa kitiems ziureti? As to nesuprantu. Ir as ne pries tai, kad vyktu tokios statybos. Bet davai viska sukisim i ta rajona, kodel negalima pasirinkti misko kvartala? Kaip pvz? Del to kad ten gyvena zmones prie pinigu? Ar kaip yra deliojamos vietos? Davai pastatome prie mero guvenvietes? Kaip pvz

Nepatenkinta

Nepatenkinta portretas
Kodel pasirinko tokias vietas kur mokyklos ir darzeliai pro langus svies, ka matys vaikai... Nemanau, kad jie tvarkingai ten gyvens. Suzinojus, kad salimais nimatomas toks pastatas iskart noras kilo keist gyvenama viena, nes jausiuos nesaugi.
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių