Klaipėdiečius siutina kriokiantys automobiliai

Uostamiesčio gyventojams įgriso naktimis triukšmingais automobiliais važinėjantys ir ramybės neduodantys jaunuoliai. Pareigūnai tikina, kad triukšmą keliančios modifikuotos automobilių išmetimo sistemos ne visais atvejais neatitinka techninių reikalavimų.

Šalia Pilies, Sausio 15-osios ir Minijos gatvių sankryžos esančių daugiabučių gyventojai negali ramiai ilsėtis dėl naktimis gatvėmis nuolat čia važinėjančių triukšmingų automobilių.

„Dalis vairuotojų, kurių mašinose įrengtos modifikuotos išmetimo sistemos, laukdami, kol įsižiebs žalias šviesoforo signalas, be reikalo spaudžia akceleratoriaus pedalą, taip keldami itin didelį triukšmą“, – skundėsi Pilies gatvės gyventojas.

Artėjant šiltiems orams, vakarais tokių triukšmadarių, kurie, be kita ko, dar ir garsiai klausosi muzikos, tuo drumsdami gyventojų ramybę, yra vis daugiau.

„Vairuotojai triukšmauja ir be reikalo naudodami garsinius signalus“, – teigė klaipėdietis.

Pagal Administracinių nusižengimų kodeksą, už triukšmo valdymo įstatymo ir kitų teisės aktų, reglamentuojančių triukšmo valdymo nevykdymą ar pažeidimą, numatoma bauda nuo 100 iki 600 eurų.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyrius vykdė 18 reidų, skirtų nustatyti transporto priemonių keliamus triukšmo atvejus, uostamiestyje užfiksuoti 22 pažeidimai.

Šiais metais buvo keturi tokie reidai, tačiau pažeidimų nenustatyta.

Klaipėdiečiai tikina, esą triukšmingoje sankryžoje nė sykio nematę policijos pareigūnų, kurie matuotų automobilių keliamą triukšmą ar kitaip bandytų sustabdyti, pasak miestiečių, chuliganiškai besielgiančius vairuotojus.

Kelių policijos skyriaus viršininkas Aurelijus Jankauskas teigė, kad patruliuojantis ekipažas, turintis triukšmo matavimo įrangą savo automobilyje ir pastebėjęs galbūt leistiną skleidžiamo triukšmo ribą viršijančias transporto priemones, jas gali sustabdyti ir patikrinti.

„Pareigūnams įtarus, kad automobilio dujų išmetimo sistema modifikuota ir gali neatitikti techninių reikalavimų, jį patikrina, tačiau ne visuomet triukšminga transporto priemonė viršija leistinus techninius parametrus“, – teigė A. Jankauskas.

Pagal Administracinių nusižengimų kodeksą, už triukšmo valdymo įstatymo ir kitų teisės aktų, reglamentuojančių triukšmo valdymo nevykdymą ar pažeidimą, numatoma bauda nuo 100 iki 600 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nejautra

Nejautra portretas
Tikrai , o traukinių triukšmas nesantis?

Marijus

Marijus  portretas
Labiau siutina debilavoti asmenys su dviračiais ar elektriniais spirdžiais. Kai atlekia be garso ir vos nenuneša nuo vaizdo tiek vaiko mažo, tiek pagyvenusio žmogaus

Praeivis

Praeivis portretas
pasikeite vadai, bet problemos liko neiveikiamos
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių