Iš viešbučio išėjusius svečius pasitiko šiukšlių krūva

Kauniečiai užfiksavo miesto centre stūksančią atliekų krūvą ir svarstė, ar tokį Kauną norime parodyti „Radisson“ viešbutyje apsistojusiems svečiams. Pasak miestiečių, atliekos turi būti nuolat išvežamos, o ypač centrinėje Kauno dalyje, kad turistai išsivežtų geriausius įspūdžius, o ne atvirukus su šiukšlėmis.

Nekoks vaizdas

„Taip Kaunas „pasveikina“ svečius, kurie apsistoja „Radisson“ viešbutyje ir nusprendžia išeiti į Laisvės alėją. Foto ne kartą siųsta savivaldybės skyriams (Viešosios tvarkos ir Miesto tvarkymo), bet rezultatas – nulinis“, – prieš kelias dienas socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Mūsų Kaunas – visuomeninė organizacija“ rašė Rūta V.

Šiukšlių kalnas užfiksuotas vidiniame kieme, esančiame tarp K. Donelaičio gatvės ir Laisvės alėjos. Ši vieta – greičiausias būdas iš viešbučio pėsčiomis pasiekti pagrindinę Kauno pėsčiųjų alėją.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Gegužės 1-ąją buvo ne darbo diena. Ketvirtadienį portalas kauno.diena.lt patikrino, ar šiukšlės vis dar neišvežtos. Informacija pasitvirtino. Apie susidariusią situaciją pranešėme „Kauno švaros“ atstovams.

Vieta jau sutvarkyta

Penktadienį „Kauno švaros“ atstovai pakomentavo situaciją ir atsiuntė nuotrauką, kad vieta – jau sutvarkyta.

„Tik nuo mūsų visų bendrų pastangų priklauso miesto grožis ir tvarka. Apie sudėtas atliekas K. Donelaičio gatvėje, ties viešbučiu „Radisson Hotel Kaunas“ neturėjome informacijos. Pagal išmestų atliekų morfologiją, galimai, tai yra piktybinis atsikratymas atliekomis. Sudėtos ne tik pakuočių atliekos, bet ir statybinės, stambiagabaritės, žaliosios atliekos, kurias draudžiama mesti į konteinerį, dėti šalia konteinerio ar kitose tam neskirtose vietose.

„Kauno švaros“ nuotr.

Manome, susidariusi situacija gali būti ir dėl įmonės, kuriai priklauso pakuočių konteineriai, neapdairumo. Pagal sutartinius įsipareigojimus, įmonės privalo užsakyti antrinių atliekų išvežimą. Gavus užsakymą išvežti atliekas, tik tada vykdomas atliekų išvežimas. Akcentuojame, kad negavome užsakymo išvežti antrines atliekas. Gavus informaciją apie ne vietoje sudėtas atliekas nuvažiavome patikrinti nedelsiant, tuo pačiu sutvarkėme padarytą mini sąvartyną“, – nurodė „Kauno švaros“ atstovė.

Už šiukšlinimą – baudos

Ji priminė, kad pagal LR administracinių nusižengimų kodekso 366 straipsnį „Tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas“ pažeidimus padariusiems asmenims skiriamos administracinės nuobaudos. „Tiems, kurie vis tik numoja ranka ir šiukšlina kiemuose ar kitose viešosiose erdvėse, primename, kad nesilaikantiems savivaldybių tarybų patvirtintų tvarkymo ir švaros taisyklių reikalavimų gresia įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 140 eurų. Pakartotinai padarytas nusižengimas užtraukia baudą nuo 140 iki 600 eurų“, – apie tai, kad atliekas tvarkyti reikia atsakingai, nurodė „Kauno švara“.

Miesto atliekas tvarkanti bendrovė aiškino, kad gyvenant ribotų išteklių laikotarpiu atliekų rūšiavimas yra itin svarbus. Surūšiuotos atliekos surenkamos pristatomos į rūšiavimo centrus, atitinkamai apdorotos panaudojamos naujų produktų gamyboje. Tačiau neteisingai rūšiuojamos ar šalia konteinerių paliekamos atliekos yra problema, kuri niekaip nepraranda aktualumo.

Vienas gyventojas atneša ir padeda šalia konteinerio kartoninę dėžę, kitas – lentyną ir galiausiai turime mini sąvartyną.

„Kauno švara“ priminė, kad draudžiama palikti atliekas šalia konteinerių, gatvėse, aikštėse, skveruose, parkuose ar kitose tam neskirtose vietose. Taip pat draudžiama didelių gabaritų, statybines, žaliąsias atliekas, senus baldus, naudotas padangas mesti į mišrių komunalinių atliekų, pakuočių atliekų ar kitus šioms atliekoms neskirtus konteinerius.

„Vienas gyventojas atneša ir padeda šalia konteinerio kartoninę dėžę, kitas – lentyną ir galiausiai turime mini sąvartyną. Primename, kad į pakuočių konteinerius metamos pakuotės turi būti kiek įmanoma sulankstytos ir suspaustos, kad konteineryje užimtų kuo mažiau vietos, taip pat turi būti sausos ir tuščios, kad neužterštų kitų konteineryje esančių atliekų“, – kaip teisingai rūšiuoti atliekas, priminė „Kauno švaros“ atstovė.

„Džiaugiamės tokiais gyventojais, kurie nelieka abejingi mus supančiai aplinkai. Dėkojame tiems, kuria kelia klausimus, kuriems rūpi kokioje aplinkoje gyvename, vaikštome patys ar miesto svečiai, kur bėgioja mūsų vaikai“, – „Kauno švaros“ atstovė paragino bendromis jėgomis rūpintis aplinka.

Pastebėjus susikaupusias atliekas informaciją galima teikti el. paštu info@svara.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pyyyyyyyp

pyyyyyyyp portretas
fasadas blizga, ponai pasipuošę, bet už fasado gilyn suverstas šiukšlynas.

Ir

Ir portretas
"Kauno švarai" gerai. Ir ne gėda.

Ne pasitiko,

Ne pasitiko, portretas
o pasitinka toks vaizdelis jau seniai. Bet visiems, matyt, gerai: ir šauliams ir viešbučiui. Ir ne gėda...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių