Laisvės alėjoje pagal kitą technologiją tvarkomi šuliniai: dabar granitas neskilinės?

Po rekonstrukcijos Laisvės alėjoje kritikos strėlių sulaukė vis skylančios granito plytelės bei ištrupėję šuliniai. Pastaruosius pradėta tvarkyti taikant naują technologiją. Tikimasi, kad dabar šuliniai atlaikys tiek orų permainas, tiek ir į alėją kartais užsukantį transportą.

Pagrindinėje miesto pėsčiųjų alėjoje jau kelias dienas darbininkai tvarko suskilinėjusius šulinius. Ant jų granito plytelės buvo suskilusios, ištrupėjusios, tad praeiviai galėjo išsisukti koją. Tiesa, dabar bandoma šulinius tvarkyti pagal kitą technologiją, nei tai daryta anksčiau. Tikimasi, kad būtent po šio remonto šulinių granito plytelės nebeskils.

„Technologijos skiriasi tuo, kad ankstesnė šulinių siūlė buvo laidi ir plastiška. Naujoji – standi ir neplastiška, nepraleidžianti vandens. Šuliniams atnaujinti vis dar taikomas garantinis laikotarpis. Darbus pradedame nuo šulinių dėl šiuo metu svyruojančios oro temperatūros. Vėliau imsimės plytelių“, – „Kauno dienai“ komentavo Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Jis pažymėjo, kad po žiemos ir kitose gatvėse atliekamas remontas, taisomi defektai bei atnaujinamos dangos. Viešai buvo nuskambėjęs klausimas dėl Gedimino gatvės šaligatvio, kuriame vis atsiveria duobės ar skyla plytelės, tačiau Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas patikino, kad ši gatvė esą niekuo neišskirtinė nuo kitų Kauno vietų.

„Gedimino gatvės dangos neišskiriame pagal jokius prioritetus – kaip ir kiekvieną pavasarį atliekame mieste įrengtų betoninių plytelių patikrą ir šaliname po žiemos atsiradusius defektus. Darbus pradėsime artimiausiu metu“, – nurodė A. Pakalniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Godusis krabas viską sugadina

Godusis krabas viską sugadina portretas
Prie Kupčinsko buvo paruoštas puikus Laisvės projektas. Prilindo Matijošaitis ir pradėjo piarintis, kad viską padarys pigiau. Nupirko tipo "pigesnes" kinietiškas plyteles ir tt. , Kaunui viskas gavosi daug daug brangiau, nes nuolat remontuoja, pinigai plaukia laisvai. Tokia schemutė.

tos skersos

tos skersos portretas
plyteles pasako, kad valdzia deda skersa ant to kauno buduliu

Reziume

Reziume portretas
granitas neskilineja, zurnaliste issiplauk smegenis . . .laikas skirti kur kokios uolienas. Ot klounai su aukstuoju dabar . . .
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių